Produse

Produse

Grund anorganic 2 componenti


Grund etilsilicat cu pulbere de zinc seria 701

Tip: grund anorganic in doi compenenti etilsilicat cu pulbere de zinc

Caracteristici:

 Extraordinară protecţie anticorozivă, de tip catodic - datorită pulberii de zinc, se realizează o aşa – numită “zincare la rece” a fierului.
 Aderenţă foarte bună pe suprafeţe din oţel sablat.
 Rezistenţă excelentă la intemperii, umiditate, mediu marin, medii industriale agresive.
 Rezistenţă chimică excelentă în domeniul de pH 5 – 9.
 Rezistă foarte bine în cele mai diverse tipuri de climate (TH, TA, T, MT, F, N, M) şi în medii foarte agresive – până la clasa de agresivitate 4m conform STAS 10128/1986 si pana la clasa de corozivitate C5M si C5 Iconform SR EN 12944-2002 si SR ISO 9223/1996.
 Uscare rapidă în condiţii extreme (temperaturi în domeniul - 15ºC - 54ºC şi umiditate relativă 25% - 100%).
 Poate fi reacoperit practic cu orice vopsea intermediară sau email atât timp cât pelicula este complet uscată şi este complet lipsită de alcalii 
 Rezistă în exploatare până la temperaturi de 400ºC.

DOMENII DE APLICARE :
 Este folosit ca grund general de protecţie anticorozivă în condiţii grele de explotare.
 Poate fi folosit ca acoperire de protecţie unică pentru protecţia de lungă durată a oţelului expus în medii corozive mijlocii sau severe şi la abraziune.
 Industria navală (tancuri de balast, instalaţii din compartimentul maşinilor, magazii frigorifice),etc.  Maşini şi utilaje industriale (macarale, poduri, etc. ).
 Industria petrochimică, la vopsirea la interior sau la exterior a tancurilor de produse petroliere (benzine, motorine, uleiuri, solvenţi, etc.).

Timp de uscare:  la atingere: 10 – 20 min., 20ºC  pentru reacoperire: “ud pe ud”, 5– 10 min., 20ºC  totală: 24 ore, 20ºC. Notă: cu cât umiditatea atmosferică este mai mare, cu atât timpul de uscare va fi mai scurt. La umidităţi relative mai mici de 50%, viteza de uscare este mult încetinita.